fbpx

Fogadd meg ezeket, hogy ne kelljen fogorvoshoz járni gyakran!

Itt van néhány nagyon fontos tanács ahhoz, hogy 2021-ben minél kevesebb fogászati problémád legyen! 😁

1⃣ Soha ne feküdj le úgy, hogy nem mostál volna fogat! Mindenki tudja, hogy javasolt napi kétszer fogat mosni, mégis sokan elégnek tartják egyszer, hiszen nem problémások a fogaik. Ahhoz képest, hogy mennyi energiabefektetéssel jár még egy fogmosást beiktatni, abszolút megéri az árát, mert ezzel megakadályozhatod komoly problémák kialakulását.

2⃣ Rendesen mosd meg a fogaid! Ez azt jelenti, hogy óvatosan, nem erőltetve, a megfelelő szögben minden oldalról mosd végig egyenként az összes fogad. Erről már korábban írtam: https://www.facebook.com/drmadanioliver/posts/141163177618905

3⃣ Ne feledkezz meg a nyelved mosásáról sem. A jobb leheleten kívül csökkented az orális betegségek kialakulását is.

4⃣ Igyál sok vizet! Nem csak az egész tested egészségét véded ezzel, de a fogaidét is, főleg, ha minden étkezés után biztosan elfogy egy egész pohárral, ami segít a savas és ragadós ételmaradékok eltávolításában.

5⃣ Menj el fogászati szűrésre évente kétszer. Így még idejében észrevehető, ha van probléma és azonnal meg is oldhatjuk gyorsan. Ha húzod halasztod az ilyen jellegű bajokat egészen addig amíg nem fáj, akkor nem csak hosszabb, de esélyes, hogy drágább is lehet a kezelés.

Kérdésed van? Írj nekem nyugodtan a Facebookon! 😊